Meteoroloji uzmanı Ümit Kartacihan, İstanbul'da beklenen kar yağışı için kesin bir tarih verdi. İşte detaylar...

Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin

İstanbul’a Kar Geliyor!

Hava City'den Ümit Kartacihan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İstanbul'da kar yağışının ne zaman başlayacağına dair önemli bilgiler verdi. Kartacihan, ekim sonunda yayınladığı kış tahmininde belirttiği Balkanlar üzerinden gelecek kısa süreli sistemlerin geçerli olduğunu ifade etti. Ayrıca, Aralık ortalarında İstanbul'da minör bir sistemle kar yağışının muhtemelen Aralık sonu ya da Ocak başında, 1991 Aralık benzeri karlı majör bir sistemle gerçekleşeceğini belirtti.

Okullar Tatil Olur mu?

Bu tarih verilmesi, İstanbul'da kar yağışının günüyle beraber okulların tatil olup olmayacağı sorusunu da gündeme getirdi. Ancak şu an için herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Okulların tatil olup olmayacağı, o zamanki hava şartlarına ve kar yağışının hayat şartlarını aksatacak derecede olup olmamasına bağlı olarak değerlendirilecektir.