Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, proje kısa bir süre içinde hizmete açılarak İstanbul'a yeni bir metro hattı daha kazandırılacak.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, 8,4 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşan ve saatte 80 kilometre hızla hareket ederek günde 1 milyon yolcunun taşınabileceği Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın sona eren yapım çalışmalarının ardından yakın bir zamanda hizmete gireceğini belirtti.

İstanbul'un yoğun yerleşim alanlarından birinde ve zor zemin koşullarında titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Uraloğlu, toplamda 16,9 kilometre tünel kazısının tamamlandığını ve 7 istasyonda 105 bin metrekare kapalı alanın inşasının tamamlandığını ifade etti. Şimdi ise hattın İstanbulluların hizmetine sunulması için son hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

Bakırköy'den başlayacak olan metro hattının Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluştuğunu dile getiren Uraloğlu, hattın farklı ulaşım sistemleriyle entegre olacağını ve İstanbul'un ulaşım ağına güç katacağını söyledi.

Metro hattının ekonomik kazancının 25 yıllık projeksiyonda 6,1 milyar dolar olacağını belirten Uraloğlu, projenin karayolu bakım ve işletme kazancının yanı sıra zaman kazancı gibi faydaları da bulunduğunu açıkladı.