İstanbul'da geçtiğimiz günlerde etkili olan fırtına, kentte bir dizi olaya sebep oldu. İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kodlu uyarılarıyla duyurduğu fırtınanın bu gece saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiğini bildirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yağışlı ve kuvvetli rüzgarlar şeklinde etkisini sürdüren sistemin, 26 Kasım Pazar'ı 27 Kasım Pazartesi'ye bağlayan gece saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörüldü. Valilik, halka yönelik yapılan uyarıların yanı sıra ilgili kamu kurumlarıyla işbirliği içinde olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla gerekli tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Yer Altından Gelen Sesler Panik Yarattı: Deprem Habercisi mi? Naci Görür Açıkladı Yer Altından Gelen Sesler Panik Yarattı: Deprem Habercisi mi? Naci Görür Açıkladı

Bu süreçte meydana gelen olaylar arasında 6 su tahliyesi, 11 çatı uçması, 48 ağaç devrilmesi, 1 duvar çökmesi, 46 tehlike arz eden parça, 1 araç kurtarma ve 1 direk devrilmesi olmak üzere toplam 114 olaya müdahale edildiği belirtildi.

İstanbul Havalimanı'nda yağış ve fırtına nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 46 sefer iptal edildi. Deniz ulaşımında da etkili olan fırtına nedeniyle İDO'nun 28, BUDO'nun 14, Şehir Hatları'nın da 7 olmak üzere toplam 49 seferi iptal edildi.