Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi

İstanbul'da taksiler için belirlenen yeni tarife İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla hayata geçiriliyor. Taksiciler, zammın ardından taksimetre cihazlarını güncellemeye başladı. Taksilerde zamlı tarife, bu gece itibarıyla yürürlüğe girecek.

UKOME toplantısı sonucunda belirlenen yeni taksimetre ücretleri, vatandaşların dikkatine sunuldu. Yapılan değişiklikler ile birlikte taksilerde uygulanacak tarife şu şekilde olacak:

  • Taksimetre açılış ücreti, 12,65 liradan 19,17 liraya yükseldi.
  • Sarı taksi mesafe ücreti, kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya çıktı.
  • Sarı taksi zaman tarifesi ücreti, saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya yükseldi.
  • Sarı taksi indi-bindi ücreti, 40 liradan 70 liraya yükseldi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, UKOME toplantısında oy çokluğuyla kabul edilen zam teklifine tepki göstermiş ve taksicilerin bu zammı kabul etmediğini belirtmişti. Aksu ve beraberindeki taksiciler, toplantı salonunu terk etmişlerdi.

Yeni zamlı tarife ile birlikte, İstanbul'da taksilerde geçerli olan ücretler yeniden düzenleniyor. Minibüslerde de aynı zam uygulaması başlayacakken, toplu ulaşım araçlarında yeni tarife 11 Ağustos Cuma gününden itibaren uygulanmaya başlamıştı.