İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Çekmeköy’de görev başındayken bir öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden Biyoloji Öğretmeni Fatma Nur Çelik davasının karar duruşmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

12. Yargı Paketi Gelecek Hafta TBMM’ye Sunuluyor
12. Yargı Paketi Gelecek Hafta TBMM’ye Sunuluyor
İçeriği Görüntüle

“Acıyı Hafifletmez Ama Adalet Teselli Sağlar”

Yentür, verilen en ağır cezanın yaşanan kaybı geri getirmeyeceğini ancak adaletin tecelli ettiğini görmenin eğitim camiası açısından bir nebze olsun teselli sağladığını ifade etti.

Ayrıca yargı sürecinde emeği geçen tüm hukuk ve adalet mensuplarına teşekkür eden Yentür, öğretmenlerin hatırasını yaşatmaya devam edeceklerini belirtti.

Dava Sürecinde Ağır Ceza Verildi

Olay, 2 Mart 2026 tarihinde İstanbul Çekmeköy’deki bir lisede meydana gelmişti. 11. sınıf öğrencisi tarafından gerçekleştirilen saldırıda Biyoloji Öğretmeni Fatma Nur Çelik yaşamını yitirmişti.

Karar duruşmasında sanığa, yaşı nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet yerine 24 yıl hapis cezası verildi ve herhangi bir indirim uygulanmadı.

Okulun İsmi Değiştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce alınan kararla, görev yaptığı okulun adı “Fatma Nur Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olarak değiştirilmişti.