Dünya gibi Türkiye’de iklim krizi ile karşı karşıya. Son on yılın en kurak kışını yaşadığımızı belirten meteroloji uzmanları ülke genelinde geciken kar ve yağmur yağışlarının önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtiyor. 

Ocak ayının son günlerine yaklaşırken yurt geneline hakim olan yağışsız hava vatandaşlarımızı endişelendiriyor.  Yarıyıl tatilinin ilk haftası da biterken okulları tatil olan minikler kar oynama hayali kuruyor. İstanbul’da ise hala kar yağışı görülmüyor.  

Neyse ki meteroloji uzmanları güzel haberi verdi. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilimizde kar yağışı beklendiğini kaydeden yetkililer, bu yağışların kuraklık derdine de derman olabileceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre tüm yurt sağanak ve kar yağışı etkisine giriyor. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının düşmesi ve yağışların başlaması öngörülüyor.

Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelere göre Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıklarının 27-28-29 Ocak tarihleri arasında ciddi anlamda soğuması bekleniyor.

İstanbul'da beklenen kar yağışına ilişkin de tarih veren uzmanlar, "Şubat'ın ilk haftası 3-6 Şubat arası kar yağma ihtimali çok yüksek. 

31 Ocak akşamı da İstanbul'da birkaç ilçeye ufak da olsa kar yağışı bekleniyor." dedi.

fngevo-xwccbm0h (1)