31 Mart yerel seçimlerinde tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, saat 16.00’da İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alacak. İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından İstanbul halkına şu çağrıyı yaptı:

“Hayırlı Ramazanlar dilerim tüm İstanbul'a. Öncelikle dün yaşadığımız vahim yangın olayında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum ve ailelerine sabır diliyorum. Bu acı olayın ardındaki sebeplerin soruşturulacağını belirtmek isterim. Benzer bir facianın tekrar yaşanmamasını diliyorum.

Borsa İstanbul yeni haftaya rekorla başladı Borsa İstanbul yeni haftaya rekorla başladı

Bugün saat 16.00’da İl Seçim Kurulu'ndan mazbatamı alacağım ve İstanbul halkını temsilen 2024-2029 döneminde görev yapacağım. Görevimize milletimizle birlikte başlamak için sabırsızlanıyorum.

Ancak, adliyeye gelmek isteyen vatandaşlarımızın hassasiyetle hareket etmesini rica ediyorum. Adliye, adalet arayışı içinde olan insanlarımız için önemli bir yerdir. Bu nedenle, herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek adına adliye içerisine girişte dikkatli olunması önemlidir.

Adaletle ilgili son günlerde yaşanan bazı gelişmeler içimizi burkuyor. Seçim sürecinde alınan kararlar endişe verici. Bu konuda ilgili kurulları yakından takip ettiğimi belirtmek isterim. Dış baskılara boyun eğen veya adaleti zedeleyen kararlar almaktan kaçınılmasını umuyorum.

Tüm vatandaşlara teşekkür eder, saat 16.00’da buluşmayı ve yeni döneme birlikte adım atmaya hazırlanmayı dilerim. Ramazan'ın ilk günlerini tekrar hayırlı olsun.”