Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından edinilen bilgiye göre, söz konusu bölgedeki çatışmayı dünyaya aktaran Türk gazetecilerin, internet ve iletişim konusunda yaşanan kesintileri, internet kullanımı ve ücret konusunda yaşadıkları sıkıntıları sosyal medya üzerinden paylaşmaları üzerine Bakan Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin talimat verdi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun talimatıyla, İsrail-Filistin çatışmasını dünyaya aktaran Türk gazetecilerin, kullandıkları cep telefonları için ücretsiz iletişim kullanım desteği sağlandı.

Operatörler, Türk gazetecilere ücretsiz iletişim hakkı tanındığını açıkladı.

Vodafone
Vodafone İsrail-Filistin çatışmasını dünyaya aktaran Türk gazetecilere ücretsiz iletişim hakkı tanındığını duyurdu.

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Engin Aksoy, "Büyük bir üzüntü ile takip ettiğimiz savaş bölgesinde görev yapan Vodafone abonesi gazetecilerimizin gerçekleştirdikleri aramaları, aranmaları ve internet kullanımlarını ücretsiz ve limitsiz olarak sağlamaktayız. Tüm basın mensubu arkadaşlarımıza bölgenin sesini duyurdukları için teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyoruz." dedi.

Türk Telekom
Türk Telekom İsrail-Filistin çatışmasını dünyaya aktaran Türk gazetecilere ücretsiz iletişim hakkı tanındığını duyurdu.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Konuya ilişkin yapılan Türk Telekom açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Gazze'de yaşanan insanlık dramı nedeniyle büyük üzüntü duyuyoruz. Bölgede bulunan müşterilerimizin iletişim kurabilmelerine destek olmak için ücretsiz dakika, SMS ve internet tanımlıyor, ayrıca Filistin'de görev yapan tüm Türk basın mensuplarımıza ücretsiz ve sınırsız uluslararası dolaşım hakkı sağlıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz."

Turkcell'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gazze'nin büyük acısını derinden paylaşıyoruz. Bölgedeki müşterilerimizin iletişimlerine destek olmak için ücretsiz dakika, SMS ve internet tanımlıyor; Filistin'de görev yapan tüm basın mensuplarımıza ücretsiz ve sınırsız uluslararası iletişim hakkı sağlıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Zorlu Şartlar Altında Görev

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların 11. gününde, İsrail'in Sredot kentinde aralarında Türk gazetecilerin de bulunduğu bölgeye roket düşmüştü. Gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilmişti.