Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasında önemli bir karara imza attı. İsrail'in davayı kapatma talebi, Adalet Divanı tarafından reddedildi ve soykırım davasının görülmesine karar verildi.

Divan Başkanı Yargıç Joan Donoghue tarafından açıklanan kararda, Güney Afrika'nın İsrail'i Gazze'de soykırım yapmakla suçladığı ve askeri operasyonları durdurma çağrısında bulunduğu belirtildi. Kararda ayrıca, İsrail'in 1 ay içinde mahkemeye rapor sunması ve Gazzelilerin insani ihtiyaçlarına ulaşmasını sağlaması gerektiği vurgulandı.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Gazze'ye karşı yürüttüğü askeri operasyonları derhal durdurması gerektiğine hükmetti ve Güney Afrika'nın ileri sürdüğü iddiaların "makul seviyede" ispatlandığına karar verdi.

Dava, Güney Afrika'nın İsrail'i Gazze'de soykırım yapmakla suçlayarak, askeri operasyonları durdurma ve insani yardım girişini sağlama talepleriyle ilgili olarak devam edecek. Güney Afrika'nın 29 Aralık'ta başlattığı davanın ilk duruşması 11 ve 12 Ocak'ta Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nda görülmüştü.