İsrail, geçtiğimiz günlerde hastaneleri bombalamasıyla gündeme gelirken şimdi de Gazze'de ambulans konvoyunu vurdu. Çok sayıda can kaybı ve yaralı var İsrail, katliamın dozunu gün geçtikçe arttırıyor, Bu kez de yaralı sivilleri Gazze'den Refah Kapısı'na taşıyan ambulansları hedef aldı. Dünya ise bu insanlık dışı zulme karşı üç maymunu oynuyor.

Olayı Gazze'deki Hamas hükümeti bildirdi; Bildiride "İsrail'in bölgenin en büyük hastanesi olan El Şifa hastanesi yakınında bir ambulans konvoyunu vurduğunu ve çok sayıda kişinin öldüğünü" söyledi. 

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'den güneydeki Refah Sınır Kapısı'na doğru giden ve ağır yaralı insanları taşıyan bir ambulans konvoyunu" hedef aldığı belirtildi.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Gazze Sağlık Bakanlığı, "İsrail'in El Şifa Hastanesi'nin girişine düzenlediği saldırıda çok sayıda insan öldü ve onlarca kişinin yaralandı." açıklamasını yaptı. 

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra, "Kızılhaç ve Kızılay'ı bilgilendirdik, tüm dünyayı bilgilendirdik, o kurbanlar o ambulanslarda can verdi. Bu bir tıbbi konvoydu." açıklamasını yaptı. 

El Kudra, ayrıca  saldırıya uğrayan tıbbi konvoyda yer alan ambulansların her birinin ortalama 15 ile 20 yaralı taşaıdığını söyledi. Kudra, "Bunlar hastanede müdahale edemediğimiz ağır yaralılardı." dedi.