Gazze'deki çatışmaların 22. gününde, İsrail ordusu bölgeyi yoğun bir bombardımana tutmaya devam ediyor. İsrail'in hava ve kara saldırıları, Gazze'nin pek çok noktasını etkiledi. Gazze'de sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin tamamen kesilmesi ve elektriğin olmaması nedeniyle sivil savunma ekipleri ve ambulanslar, saldırı bölgelerine ulaşamıyor. Bu da ölü ve yaralılarla ilgili bilgi alınmasını zorlaştırıyor.

Yaz Tatilinde Öğretmenler İçin Ek Gelir Fırsatı Yaz Tatilinde Öğretmenler İçin Ek Gelir Fırsatı

Filistinli Gazeteciler Sendikası, İsrail'in Gazze'de iletişimi kesmesi ve telefon hizmetlerini durdurmasının ardından, gazetecilerin hayatlarının tehlikede olduğu uyarısında bulundu. Sendika, İsrail'in şu ana kadar 20'den fazla gazeteciyi öldürdüğü ve birçok basın kurumunu hedef aldığına dikkat çekti. Bu, İsrail'in suçlarını dünyaya duyurmayı amaçlayan gazetecilere karşı resmi bir karar ve sistematik bir politika çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Açıklamada ayrıca, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlara, gerçeklerin tanıklarını kaybetmeden önce harekete geçme ve çifte standartları kınama çağrısı yapıldı.