İsrail ordu radyosu, Gazze'ye planlanan kara harekatının, ABD'nin bölgeye takviye kuvvetler gönderme kararı sonrasında ertelendiğini açıkladı. Bu karar, ABD'nin harekatın ertelenmesi için İsrail'e baskı yaptığı haberlerinin ardından geldi.

İsrail ordu radyosu tarafından yapılan açıklamada, "ABD, İran'ın bölgedeki güçlerine yönelik saldırılarının artması endişesiyle kara harekatı öncesinde Orta Doğu'ya ek Amerikan kuvvetleri göndermeyi planladığını İsrail'e bildirdi" denildi. Bu nedenle, kara harekatının beklenmesi ve ertelenmesi kararına varıldı.

Ancak, İsrailli yetkililer, operasyonun ertelenmesinin yalnızca bu nedenle olmadığını belirtiyor. Operasyonel hazırlıkların arttırılması, Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması ve serbest bırakma anlaşmalarının uygulanma olasılığı gibi diğer nedenlerin de bu karara etki ettiği belirtiliyor.

ABD'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatına başlamadan önce daha fazla zaman tanımasını istediği ve Hamas'ın elindeki rehinelerle ilgili müzakerelerin devam etmesini arzu ettiği ortaya çıkmıştı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, bu harekatın aylarca sürebileceğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Orta Doğu'daki ABD personeli ve kuvvetlerini koruma konusunda hazır olduklarını açıkladı.

İYİ Parti'de beklenen gün geldi: 4 aday mücadele edecek! İYİ Parti'de beklenen gün geldi: 4 aday mücadele edecek!

Gelişmeler yaşanmaya devam ederken, Orta Doğu'da tansiyon yüksekliğini koruyor.