Öğretmen Atama Mülakatı Nasıl Uygulanacak? İşte Yeni Sürecin Tüm Detayları Öğretmen Atama Mülakatı Nasıl Uygulanacak? İşte Yeni Sürecin Tüm Detayları

İşgal altındaki Batı Kudüs, İsrail polisinin şiddetine sahne oldu.

İsrail polisi, Batı Kudüs'te Ultra Ortodoks Yahudilerin (Haredi) yaşadığı bir mahallede Filistin bayrağı asan Siyonizm karşıtı Neturei Karta cemaati mensuplarına doğrudan fiziksel güç kullandı.

Olayın ardından Uluslararası Siyonizm Karşıtı Yahudiler Örgütü'nün yaptığı yazılı açıklama ve paylaştığı görüntülere göre, İsrail polisi Batı Kudüs'teki Haredi mahallesi Mea Shearim'de Filistin bayrağı asan Neturei Karta mensuplarına sert müdahalede bulundu.

Olaya ilişkin sosyal medyada gündeme gelen görüntülerde bazı polis memurlarının gruptan bazı kişileri iterek düşürdüğü, yumrukladığı ve ellerinde copla üzerlerine yürüdüğü görüldü.

Neturei Karta, İsrail devletine ve Siyonizm'e dini ve ahlaki gerekçelerle karşı çıkan bir cemaattir. Ayrıca dünya genelinde özellikle Filistin'e verdikleri destekle öne çıkan Ultra Ortodoks Yahudi cemaati olarak biliniyorlar.

Yani bakacak olursak bu zulmü görebilmenin dini ırkı yok İsrail' in yaptığının katliam olduğunu görebilmek için insan olmak yeterli. Yani İsrail'in katliamına Yahudilerden de tepki gösteriyor. çünkü kulağı duyan ve gözü gören bir insan bu zulme zulüm dermekten çekinmez. 

Öte yandan İsrail polisi Siyonizm karşıtı Yahudilerin protestosuna müdahale ederek önüne gelene copla saldırdı.

Tüm bunlar olurken İsrail askeri boş durmadı! Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı yine vurdu. Kampta en az 100 kişi hayatını kaybetti. Verilere göre henüz 1 yaşını doldurmamış 133 bebek savaş başladığından bu yana hayatını kaybetti. Ve İsrail bu katlettiği bebeklere terörist dedi. Ayrıca yine İsrail' in saldırıları sonucu işini yapan 38 gazeteci ve medya çalışanı öldü.


UNICEF: "Gazze, çocuklar için bir mezarlığa dönüşüyor." dedi.