Görgü kaynaklarına dayanarak bildirilen bilgilere göre, İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda bir grup gazeteciyi hedef aldı. Bu gazeteciler arasında, bölgedeki gelişmeleri takip eden ve TRT Arapça ekibinin de bulunduğu belirtildi. Saldırıda, tank atışı kullanıldığı ve birkaç gazetecinin yaralandığı kaydedildi.

Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor

Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi sağlık kaynakları, saldırı sonucunda kameraman Sami Şehade'nin ayağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını, TRT Arapça muhabiri Sami Berhum'un ise hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

Tedavi gördüğü sırada Şehade'nin, "Dünya kamuoyuna sesleniyorum, biz gazeteciyiz, basın can yeleği giymemize rağmen İsrail bizi hala hedef alıyor. Tek ayakla kalırsam da bastonla kalsam da görevime ve Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğim" dediği belirtildi.

Ayrıca, gazeteci Muhammed es-Savalihi'nin de sağ elinden yaralandığı ifade edildi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, daha önce İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 140 gazetecinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Bu son saldırı, bölgedeki medya mensuplarının güvenliği konusunda endişeleri artırdı ve uluslararası toplumun tepkisini çekti.