Dün gece İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırısının ardından İsrael Katz ve faşist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir gibi bakanlar, olası bir yanıtla ilgili açıklamalarda bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İran'ı vurma tehdidinin devam ettiğini ve müttefikleriyle işbirliklerinin derinleştirilmesi gerektiğini belirtti. Ben-Gvir ise, İran'ın dün gece ülkesine yönelik 'ezici saldırıda' bulunma çağrısı yaptı. Bu çağrılara, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'dan 'savunma operasyonu' sinyali geldi.

Katz, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, İran'ın İsrail'e yönelik İHA ve balistik füzelerle düzenlediği saldırıya karşılık vereceklerini belirtti. Ayrıca, Devrim Muhafızları'nın 'terör örgütü' olarak belirlenmesi ve İran'a karşı etkili yaptırımlar uygulanması için baskı yapılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu

İsrail Eğitim Bakanı Yoav Kisch, İran saldırısının kontrol altına alındığını ve sakin bir şekilde karşılık verileceğini vaat ederek, "Sakin ve mantıklı bir şekilde saldırıya geçme zamanı" ifadesini kullandı.

Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ise İsrail'in hava savunma sistemlerini överek, İran'a karşı 'ezici' bir saldırı düzenlenmesi gerektiğini savundu. Ben-Gvir, İsrail Savaş Kabinesi'nin bugün vereceği yanıta odaklanıyor.