İsmail Saymaz, Ankara Spor Salonu'nda yapılan kongreyle ilgili izlenimlerini kaleme aldı. Saymaz, salonun genel atmosferini değerlendirirken coşku eksikliğine vurgu yaptı. Özellikle Erdoğan'ın ekonomi ve enflasyon hakkında yaptığı açıklamaları eleştirel bir gözle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz

AK Parti'nin stratejik hamleleri

Saymaz, AK Partililerin Ankara ve İstanbul'u kesin kazanç olarak görmemediğini ifade ederken, AK Parti'nin CHP'deki iç karışıklıkların farkında olduğunu ve bu durumu stratejik bir avantaj olarak kullanmayı hedeflediğini iddia etti.

Saymaz, kaleme aldığı yazısında özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongrede vurguladığı değişim mesajlarını detaylandırırken, bir yandan da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Saymaz, Erdoğan’ın partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu (MKYK) yenileyerek değişim konusundaki iradesini ortaya koyduğuna işaret etti ve bu konuda Erdoğan'ı övdü. Öte yandan, Saymaz'ın Kılıçdaroğlu’na yönelik "14-28 Mayıs'ın mağlubu değişime direnirken" şeklindeki eleştirel sözleri de dikkat çekti.

Saymaz yazısında:

"Ne zaman ki, değişim irademizi kaybederiz, işte o vakit bir kısır döngüye düşeriz. Biliyorsunuz, akan ve sürekli yeni katılımlarla kendini yenileyen bir nehir, hep temiz kalır. Buna karşılık, durgun su kirlenmeye ve yosun tutma­ya mahkumdur.”

Bu alıntı bir test sorusu olsa ve “Yukarıdaki cümle hangi siyasi parti liderine aittir?” diye sorsam herhalde “Kılıçdaroğlu” şıkkını işaret­lerdiniz. Üzgünüm. Doğru şık, Erdoğan! 14-28 Mayıs'ın mağlubu değişime direnirken Erdoğan, dün AK Par­ti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde değişim mesajı vererek, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu (MKYK) yeniledi."