Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' rüzgarı son sürat devam ediyor. Şimdiden Genel Başkanlık için 4 isim öne çıkarken Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde Genel Başkanlık koltuğunda oturmaya devam etmeyi istediği de kulislerde konuşulmaya devam ediyor. 

Seçimlerin ardından yaptığı 'değişim' çağrılarıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP liderinden "Genel başkanlığa aday olmayacağım" diye açıklama yapmasını istediği iddia edildi.

Geçtiğimiz gün Çankya'daki Ahlatlıbel tesislerinde bir araya gelen ikilinin arasında geçen diyaloğu köşesine taşıyan Saymaz, şu ifadeleri kaydetti:

''Liderlikle sınırlı olmayan, bütünlüklü bir değişim istediğini söyledi. 'El verin, birlikte yapalım' dedi. Hatta Kılıçdaroğlu'na değişimi kendisinin açıklamasını önerdi.

Ardında şöyle devam etti:

'Değişimi yapmazsak yerel seçimleri kaybederiz. Kaybetmek istemiyorsak, değişimi en kısa sürede yapmamız lazım.'

Kılıçdaroğlu, 'İstanbul ne olacak?' diye sordu.

2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi 2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi

CHP lideri, İmamoğlu'na İBB'ye odaklanmasını söyledi. İBB başkanlığına tekrar aday olup kazanmasını ve belediye meclisinde çoğunluğu almasını salık verdi. 'Belediyeyi bir CHP'liye teslim ettikten sonra değişimi konuşuruz' dedi. İmamoğlu ise değişim olmadan İBB'nin de sıkıntıya gireceğini söyledi. Bir yol haritası sunabileceğini belirten İmamoğlu, 'Sizin onayınızla devam edelim' şeklinde konuştu.

İmamoğlu'nun yol haritasını dün Kılıçdaroğlu'na yolladığı öne sürülüyor. Bu metinde İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan önümüzdeki pazartesi ya da salı günü grup toplantısında, 'Kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağım' açıklaması yapmasını istiyor. Bundan sonraki sürecin elbirliğiyle yürütülmesini öneriyor."