Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında açılan bir soruşturmanın olduğunu ve bu soruşturmanın İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevkedildiğini yazdı. Soruşturma kapsamında 17 şüpheli hakkında "suç örgütü kurma, suç örgütü üyeliği, suçtan kaynaklı mal varlığı aklama ile vergi usul kararına muhalefet" suçlamalarının yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz

Saymaz yazısında, söz konusu soruşturmanın gizli tutulduğunu ve şüphelilerin toplam 16 şirketin işlerini incelediğini açıkladı. Ayrıca, bir şirkette 657 milyon TL'lik kaynağı belirsiz paranın olduğu, toplam miktarın ise 1.5 ila 2 milyar TL'ye ulaşabileceğinin iddia edildiğini ifade etti.

Yazısında ayrıca, Banu Parlak'a ait güzellik merkezinin kurşunlanmasının da bu soruşturmanın kapsamına alınabileceğini ve Polat çiftine karşı önümüzdeki günlerde bir operasyon yapılma olasılığının olduğunu belirtti.