Resmen açıklandı... Muslera emekli oldu Resmen açıklandı... Muslera emekli oldu

 Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 3 Mayıs'ta Amerika Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanacağına dikkat çekerek ve 25 baz puanlık faiz artışı beklediğini söyledi. Mayıs ayının hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalar için kritik bir ay olacağına işaret ederek ve Fed kararından sonra dolar karşısında her şeyin çözüleceğini belirtti.

Para Piyasaları Uzmanı Memiş'in yazısından öne çıkanlar şöyle: "Mayıs ayının ilk gününde yurt içi piyasalar “Emek ve Dayanışma Günü” resmi tatili nedeniyle kapalı. Salı günü yurt içi piyasalarda ilk işlem günü olacak. Mayıs ayı çok kritik bir ay olacak. Hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalar için çok kritik bir ay olacak ifadesine yer verdi.

İslam Memiş'in açıklamasına göre, dolar endeksinin son kez 103 seviyesini denemesi bekleniyor ve bir ay boyunca dolar karşısında tüm enstrümanların yatay ve düşüş trendinde olacağını iddia etti. Ancak, öngörüsü gerçekleşmezse yeni zirvelere hazır olunması gerektiğini belirtti.

Seçim sonucunun ekonomi yönetimi, ekonomi politikası ve finans kurumları için değişikliklere neden olabileceğini ifade etti. Borsada öngördüğü düşüşlerin gerçekleştiğini ve orta ve uzun vade için fırsatlar sunduğunu belirtti. Borsada Haziran sonrası 6 bin puan seviyesinin beklendiğini söyleyerek ve seçim sonucunun dolar/TL kuru ve borsa tarafında önemli olacağını ifade etti.