birlikte ons altın son haftaların en yüksek seviyelerine yaklaşırken, gram altın da Kapalıçarşı’da 7 bin lira eşiğini aşarak yeniden dikkatlerin odağına yerleşti.
Ancak ateşkese ilişkin belirsizliğin sürmesi ve sürece dair yeni açıklamaların gelmesiyle birlikte fiyatlarda yeniden dalgalanma görüldü. Gram altın, sert çıkışın ardından yeniden 7 bin liranın altına geriledi.

İslam Memiş yükseliş beklentisini korudu
İslam Memiş, kişisel YouTube kanalı üzerinden yaptığı değerlendirmede, ABD ile İran arasındaki 15 günlük ateşkes sürecine dikkat çekti. Bu dönemin kalıcılığına ilişkin netlik oluşmadığını belirten Memiş, piyasalarda asıl yönün önümüzdeki görüşmelerle netleşeceğini söyledi.
Uzman isim, 2026 yılı için daha önce dile getirdiği beklentilerinde değişikliğe gitmediğini ifade etti. Buna göre gram altın için 10 bin lira, ons altın için ise 5.880-6.000 dolar hedefini koruduğunu açıkladı.
“Manipülasyon yılı” vurgusu yaptı
Memiş, içinde bulunulan dönemi yeniden “manipülasyon yılı” olarak tanımladı. Son yaklaşık 40 günlük süreçte piyasalarda olağan dışı fiyatlamalar yaşandığını savunan Memiş, küresel yatırımcıların ve merkez bankalarının bu süreçte zarar gördüğünü öne sürdü.
Bu nedenle kısa vadeli fiyat dalgalanmalarının tek başına kalıcı yönü göstermediğini belirten Memiş, yatırımcıların geçici hareketlere göre değil, daha uzun vadeli perspektifle pozisyon alması gerektiğini söyledi.
Gram altında 6.500-7.000 lira aralığına dikkat çekti
Gram altın için en dikkat çekici değerlendirmelerden biri, alım aralığına ilişkin oldu. Memiş, 6.500-7.000 lira bandını yeniden alım fırsatı olarak gördüklerini ifade etti.
Aynı değerlendirmede, kısa süre içinde gram altının yeniden 7 bin lira seviyesine yerleşebileceğini ve ardından 7 bin-8 bin lira bandında dalgalanan bir görünümün oluşabileceğini söyledi. Böylece uzman isim, kısa vadeli geri çekilmelerin kalıcı bir düşüş anlamına gelmediği görüşünü yineledi.
“Tepki yükselişlerine aldanmayın” uyarısı yaptı
Memiş, yatırımcıların kısa vadeli sert yükseliş ya da geri çekilmeler karşısında acele karar vermemesi gerektiğini belirtti. Özellikle “tepki yükselişleri” olarak tanımladığı hareketlerin yanıltıcı olabileceğini ifade ederek, fizikî varlıkların korunması gerektiğini söyledi.
Uzun vadeli yatırım anlayışının önemine işaret eden Memiş, profesyonel yatırımcının genel beklentinin tersine hareket ettiğini savundu. Herkesin düşüş beklediği dönemlerde alım yapıldığını, aşırı yükseliş beklentisinin hakim olduğu zamanlarda ise satış fırsatının doğduğunu dile getirdi.
Ons altın için kritik eşik 4.900 dolar
Ons altın tarafında da yükseliş beklentisini sürdüren Memiş, kalıcı yükselişlerin önünün açılması için 4.900 dolar seviyesinin aşılması gerektiğini söyledi. Bu seviyenin üzerinde yeni bir fiyatlama alanı oluşabileceğini belirtti.
Yıl geneline ilişkin beklentisinde değişikliğe gitmeyen uzman isim, ons altın için 5.880-6.000 dolar bandını takip etmeye devam ettiğini aktardı. Böylece altın tarafında hem kısa vadeli alım bandı hem de uzun vadeli hedef seviyesi yeniden teyit edilmiş oldu.
Gümüş için “toplama yılı” değerlendirmesi yaptı
Memiş, değerlendirmelerinde yalnızca altın değil, gümüş için de dikkat çeken mesajlar verdi. Altın-gümüş rasyosunun gümüş lehine gerilediğini belirten uzman isim, 2026 yılını gümüş için “toplama yılı” olarak nitelendirdi.
Daha önce 50 dolar olan ons gümüş beklentisini 61 dolara revize ettiğini hatırlatan Memiş, gram gümüşte de 135-140 lira seviyelerinin gündemde olduğunu söyledi. Ayrıca yıl sonuna kadar 96 dolar direncinin izleneceğini belirtti.

Borsada 20 bin puan, euroda 1,212 hedefi verdi
İslam Memiş, değerlendirmelerini yalnızca kıymetli madenlerle sınırlı tutmadı. Borsa İstanbul için 16 bin puanın üzeri, hatta 20 bin puana kadar yükseliş beklentisini koruduğunu söyledi.
Döviz tarafında ise euro/dolar paritesi için 1,15 seviyesinin altındaki rakamları “bedava”, 1,1580-1,1680 bandını ise ucuz bulduğunu ifade etti. Euro için yıl içinde 1,212 seviyesinin hedef olduğunu belirtti.
Gözler ateşkes sürecine çevrildi
Altın piyasasında bundan sonraki yönün, büyük ölçüde ABD-İran hattındaki gelişmelere bağlı şekilleneceği görülüyor. İslam Memiş, özellikle 15 günlük ateşkes döneminin kalıcılığına ilişkin belirsizliğin sürdüğünü vurgulayarak, piyasaların cuma günü başlayacak görüşmelere odaklandığını belirtti.
Bu nedenle mevcut tabloda öne çıkan ana mesaj, gram altında yükseliş beklentisinin sürdüğü, ancak yatırımcıların kısa vadeli fiyat hareketlerine karşı temkinli olması gerektiği yönünde oldu. Memiş’in değerlendirmesinde, “aldanmayın” uyarısı bu çerçevenin en belirgin başlığı olarak öne çıktı.





