Finansal piyasaların deneyimli ismi İslam Memiş, önümüzdeki günlerde dikkat çekici gelişmelerin yaşanabileceği uyarısında bulundu. 20 Mart tarihine işaret eden Memiş, özellikle Fed'in faiz kararını vereceği tarihin yatırımcılar için kritik olabileceğini belirtti. Kendi YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda yatırım tavsiyesi vermediğini belirten Memiş, öngörülerini paylaştı.

Gümüş onsunda 24.72 dolardan işlem gören fiyatın asıl hedefinin 26 dolar olduğunu belirten Memiş, gümüş gramda da benzer bir beklentisi olduğunu dile getirdi. Petrol fiyatlarında 80-85 dolar aralığında bir seyir izlendiğini ve bu fiyatların düşmesi için güçlü bir haber gerektiğini ifade etti.

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Bitcoin'in 73 bin 710 dolara kadar yükseldiğini ancak bu noktada bir düzeltme beklediğini dile getiren Memiş, 74 bin dolar seviyesinin direnç olarak karşısına çıktığını vurguladı. Fed'in faiz kararıyla ilgili olarak, eğer bu karar pas geçilirse, haziran ayına odaklanılması gerektiğini söyleyen Memiş, bu durumda emtia fiyatlarının yükselebileceğini öngördü.

20 Mart'ta Fed'in faiz kararını pas geçeceğini tahmin ettiğini belirten Memiş, bu süreçte altın, gümüş ve sterlin-dolar paritelerinde gerileme beklediğini ifade etti. Mayıs ayında beklenmedik gelişmelerin yaşanabileceğini ve yatırımcıların buna hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Altın fiyatlarındaki gerilemeye de değinen Memiş, fiziki altın tarafında yaşanan düşüşün sınırlı kalabileceğini, ons altında ise devam edeceğini tahmin ettiğini belirtti. Özellikle gram altında geri çekilmelerin kısmi olabileceğini dile getirdi.

Son olarak, altın fiyatlarında yaşanan gerilemenin kendisini bağlamadığını ifade eden Memiş, 2400 lira altına sarkan fiyatlardan alım yaptığını ve ilerleyen dönemlerde altın fiyatlarının yükselebileceğini söyledi. Bu noktada 3000 lira üzerinde rakamların beklentileri olduğunu belirtti.