Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel Youtube kanalı aracılığıyla takipçilerinin yatırım konularındaki sorularını cevapladı.

Memiş, yatırım tavsiyesi vermediğini vurgulayarak, ev fiyatlarının bir miktar geri çekildiğini ancak TL bazlı konut fiyatlarında düşüş olmadığını belirtti. Ev almayı düşünenlere, güvenilir müteahhitlerden elden ödemeli seçenekli kampanyalara bakmalarını önerdi.

Araç almak isteyenlere ise maksatlarını sorgulamasını öneren Memiş, genç yaşta ve evsizseniz araba almamanın daha mantıklı olduğunu dile getirdi. İkinci el araçların cazip olduğunu ancak döviz kurunda yükseliş beklentisi olduğu için sıfır araçların da değerlendirilebileceğini belirtti.

Evi olmayanın arabaya para harcamasını doğru bulmayan Memiş, paranın alternatif kullanımını değerlendirmeyi önerdi. Toprak veya arsa almayı düşünenlere ise bilinçli bir şekilde araştırma yapmalarını ve gelecek planlamalarını göz önünde bulundurmalarını tavsiye etti.

Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

Döviz biriktirmenin yanlış bir yol olduğunu savunan Memiş, enflasyonun düşmeyeceğini öngördü ve ekonomi yönetiminin sıkılaştırma politikaları uyguladığını belirtti. Banka makas aralıklarından kurtulma sözü veren Memiş, bu konuda bir müjde vereceğini söyledi ve toplumu koruyacağını vurguladı.