Önceki hafta dolar kuru ve altının ons fiyatındaki artışın getirisiyle değer kazanan altın, 1.653-1.721 lira bandında dalgalanarak haftayı 1.682 lira seviyesinden kapattı. Bu durum, altın yatırımcılarına olumlu yönde umut veriyor ve "Elinizdeki altını sakın satmayın!" mesajını güçlendiriyor.

ABD Merkez Bankası Faiz Kararı ve Altın Piyasası

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutarak 22 yılın zirvesini korudu. Banka, yılın geri kalan dönemi için bir faiz artışı sinyali verirken, altın ve diğer değerli emtialar üzerinde baskı oluşturdu. Analistler, ABD’de açıklanacak enflasyon verilerinin altın fiyatları üzerinde belirleyici olacağını vurguluyor.

Gözler Enflasyon Verilerinde

Ekonomistler ve piyasa uzmanları, ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin, altın başta olmak üzere değerli emtiaların yönü üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağını belirtiyor. Bu veriler, altın yatırımcıları için kritik bir dönemeç teşkil ediyor.

Beyaz Saray , İsrail'i Yalnız Bırakmıyor Beyaz Saray , İsrail'i Yalnız Bırakmıyor

İslam Memiş’ten Çarpıcı Tahminler

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, tv100’de yayımlanan yazısında altın fiyatlarına dair önemli tahminlerde bulundu. Memiş, "Resmi kur 1.690 lira, serbest piyasalarda 1.718 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. 1.700-1.750 lira aralığı geçerliliğini koruyor. Dolar ile beraber yükseliş trendi devam edebilir. Geri çekilmeleri alım fırsatı olarak göreceğim. Yıl sonuna kadar 1.750-1.770-1.820-1.880 lira seviyeleri geçerliliğini koruyor." ifadelerini kullandı.