Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son değerlendirmelerinde yatırım araçlarına ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Altın ve döviz başta olmak üzere birçok enstrümanın seyrini değerlendiren Memiş, özellikle gümüşe olan ilgisini vurguladı.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin sakin seyrettiği ve yatay bir seyrin hakim olduğu bir dönemde olduğunu belirten Memiş, dolar kurundaki güçlü duruşun devam ettiğini ifade etti. Bu durumun, yatırımcıların dövizden çıkıp faize yönelmelerine neden olduğunu dile getirdi.

Altın fiyatlarının geniş bant aralığında seyrettiğini ve ons altının 2186 dolara yükseldiğini aktaran Memiş, gram altının ise bu artışlara rağmen aynı oranda yükselmediğini belirtti. Ancak, önümüzdeki 15 gün boyunca altının yatay seyir izleyeceğini tahmin etti.

Özellikle gümüşe olan ilgisini vurgulayan İslam Memiş, 24.45 dolar ons fiyatına sahip gümüşün, gram bazında da yükselişte olduğunu ifade etti. Gümüşün, 25.37 liradan bir gram fiyata sahip olduğunu belirten Memiş, 1 milyon TL ile yarısını almayı düşündüğünü ve bunun oldukça cazip bir seçenek olduğunu dile getirdi.