Apple'ın Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni amiral gemisi iPhone 15 Pro hakkında son dönemde çeşitli gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz ay sızdırılan CAD tabanlı görsellerle birlikte cihazın iddia edilen 'kahraman rengi' koyu kırmızı da ortaya çıktı. Bugün ise aynı kaynak, Apple haberleriyle ünlenen 9to5Mac sitesinde, iPhone 15 Pro hakkında daha ayrıntılı ve yüksek çözünürlüklü görseller yayınladı. Gelin, bu görsellere ve detaylara birlikte göz atalım.

İşte sizlere, Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 15 Pro:

iPhone 15 Pro serisi, titanyum kasa ile tanıtılacak ve yuvarlatılmış kenarlara sahip olacak. Bu sayede eski modeldeki keskinlikten rahatsız olan kullanıcılar memnun edilecek. Kamera çıkıntısı boyutları büyürken, cihazın genel kalınlığı da artacak.

İlgi çekici bir şekilde, iPhone 15 Pro Max daha küçük bir kamera çıkıntısı sunarken, periskop yakınlaştırma lensi içereceği düşünülüyor. Geçmişteki söylentilere göre, iPhone 15 Pro'nun kameraları yeni bir sensör teknolojisi sayesinde daha fazla ışık yakalayabilecek ve aşırı pozlama veya pozlanmama sorunlarını azaltacak.

Tüm iPhone 15 modellerinde USB-C portu bulunacak, ancak en hızlı şarj yalnızca Apple tarafından onaylanmış USB-C kabloları ile sağlanabilecek. Ses ve sessiz mod düğmeleri fiziksel olmaktan çıkacak ve dokunsal hale gelecek; bunun için iki dokunsal motor yer alacak. Sessiz mod anahtarı, artık kaydırmalı değil, dokunsal bir düğme olacak.

İşte yüksek çözünürlüklü iPhone 15 serisi: