Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamaya göre,  Adana ilinde bulunan İncirlik Üssü, Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Bu değişiklik sonrasında İncirlik Üssü'ne F-16 Filosu konuşlandırılacak.


Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamaya göre, Türkiye'nin Adana ilinde bulunan İncirlik Üssü, Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Bu değişiklik sonrasında İncirlik Üssü'ne F-16 Filosu konuşlandırılacak.

İncirlik Üssü, başlangıçta 10. Tanker Üs Komutanlığı olarak kullanılıyordu, ancak yapılan bu değişiklikle Ana Jet Üs Komutanlığı olarak hizmet verecek. Milli Savunma Bakanlığı, bu kararın Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda alındığını belirtti.

Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor

Ayrıca, İncirlik Üssü'nde bulunan ABD Hava Kuvvetleri'ne ait B-1B Uçakları'nın eğitimlerinin önceden planlandığı bilgisi de paylaşıldı. Terörle mücadele operasyonlarına da değinilen açıklamada, son iki haftada 75 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Bununla birlikte, İran'ın İsrail'e yönelik bir saldırısı sırasında Malatya Kürecik'teki radar verilerinin İsrail ile paylaşıldığı iddialarına da yanıt geldi. MSB kaynakları, bu verilerin sadece NATO üyeleriyle paylaşıldığını belirtti.

İncirlik Üssü, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan bir üs olmasının yanı sıra, Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılmaktadır. Bu üs, Türkiye'nin Avrupa'da taktik nükleer silahlar bulunduran altı NATO üssünden biridir. İnşaatına 1951 yılında başlanan İncirlik Üssü, aynı yıl Türk ve Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından ortak kullanıma açılmıştır.