Sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999'dan önce olanları ve emekli olmak için gereken prim günü ve sigortalılık süresi şartını sağlamış olsa bile yaşı yeterli olmayanları (yaşından dolayı emekli olamayanları) kapsayan EYT düzenlemesine ilişkin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyuna açıklamasından sonra, ilgili çalışmanın TBMM'den ne zaman geçeceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz gün TBMM'de imzaya açılan EYT düzenlemesine ilişkin son gelişmeleri ise AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç açıkladı. Teklifin kısa sürede TBMM'ye sunulacağını belirterek, "EYT düzenlemesini içeren kanun teklifini milletvekillerimizin ekseriyeti imzaladı. Teklifi kısa süre içinde TBMM'ye sunacağız ve birkaç gün içinde komisyonda görüşülecek." diye konuştu.

İmzalama işleminin tamamlanmasının ardından TBMM Başkanlığına sunulacak teklif, öncelikle Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Meclis Genel Kurul görüşmelerinin ardından ise teklif yasalaşacak. Yasallaşma sürecinin şubat ayında tamamlanması bekleniyor.

Yine geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son yaptığı açıklamada EYT'lilerin ilk maaşlarını Mart ayından itibaren alabileceğini belirtmişti. 

EYT Düzenlemesi kimleri kapsayacak?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına alınacak. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak. Çalışanların kapsamı için SSK, Emekli Sandığı veya Bağ-Kur ayrımı yapılmayacak.