Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ile ilgili tahminlerini duyurdu. IMF, Merkez Bankası'nın faiz artırımına devam etmesinin ekonomik hareketlilik üzerinde baskı yarattığını belirtti. 

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin 2023 yılı için büyüme tahminini yüzde 2,7'den yüzde 3'e yükseltti. Ayrıca IMF, 2024 yılı için Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 3,6'den yüzde 2,6'ya düşürdü.

Türkiye'nin en büyük halka arzı onaylandı! İşte halka arz değeri... Türkiye'nin en büyük halka arzı onaylandı! İşte halka arz değeri...

imf-riKm_cover

Küresel büyüme tahmini için ise IMF,yüzde 2,8'den yüzde 3'e yükselttiğini duyurdu. IMF'nin yaptığı bu tahmin, nisan ayından bu yana en yüksek büyüme tahmini olsa da yüzde 3,5'luk büyüme oranından sonra bir yavaşlamanın gerçekleştiği yönünde yorumlara sebep oldu.

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel enflasyon tahminini yüzde 7 oranından yüzde 6,8'e düşürdüğünü duyurdu. IMF, yükselen faizler, siyasi gerilim, yaşanan savaşlar ve diğer gerimileri ekonomik gelişmeler için büyük risk ortaya çıkardığı yönünde uyarılarda bulundu.