20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı 20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2024 yerel seçimlerine adaylığını açıklamasının ardından, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ilk yorumunu yaptı. Gazete Duvar'a konuşan Özgür Özel, İmamoğlu'nun adaylık kararını olumlu bir şekilde değerlendirdi.

Özgür Özel, İmamoğlu'nun kararının İstanbul halkı tarafından olumlu bir şekilde karşılandığını ifade etti. Aynı zamanda bu kararın hem kısa vadede İstanbul'a hem de uzun vadede Türkiye'ye olumlu etkiler sağlayacağını söyledi. İmamoğlu'nun İstanbul için yola çıkma kararını memnuniyetle karşıladığını belirten Özel, bu adımın hem İstanbul'a hem de Türkiye'ye fayda sağlayacak bir karar olduğunu vurguladı.

Ayrıca, İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığına aday olup olmayacağı konusundaki tartışmalara da açıklık getiren İmamoğlu, gazetecilere verdiği cevapla Özgür Özel'e işaret etti. İmamoğlu, "CHP'nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi, Özgür Özel'dir" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamasında ise "Katılımı ve ortaklaşa aklı merkeze almak için, dünyanın tüm teknolojilerine ev sahipliği yapmak için yola çıkıyorum. Kentine, oyuna sahip çıkan İstanbullular ile yeniden İstanbul ittifakını oluşturmak için yola çıkıyorum. İnanınız ki her şey çok güzel olacak." ifadeleri yer aldı.