İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum'un projelerini benzerlikle eleştirerek, daha önce ortaya koydukları projelerin aynılarını görmekten ilginçlik duyduklarını ifade etti. İmamoğlu, Kurum'un İstanbul için açıkladığı vaatlerin kendi projelerini yansıttığını iddia ederek, "Biz 5 yılı bile dolmamış bir yönetim iken bu şehri 20 yıla yakın yönetmiş bir anlayışın bugün bizim projelerimiz üzerinden proje açıklamak zorunda kalması ve hayati diye tarifledikleri İstanbul'a çağ atlatacak diye söyledikleri Kanal İstanbul’u ağzına bile almamış olması bugün baktığımızda yine halkı aldatmaya dönük bir yolculuğu tarifliyor. Ama bizim milletimiz aldanmaz" diye konuştu.

İmamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum'un projelerini değerlendirdi. İmamoğlu, "Ben bu tür konuşmaları farklı yönüyle izlerim. Acaba bir hazırlık var mı, iyi bir hazırlık mı, biz de faydalanabilir miyiz diye… Ama büyük bir kısmının kes-kopyala-yapıştır gibi olması ilginç. Bizim 5 yıl önce İstanbulluların gündemine taşıdığımız birçok projelerin bir nevi böyle bir yan sanayi gibi şekil değiştirip servis edilmesi de ayrı bir tespitim" şeklinde eleştiri yaptı.

İmamoğlu, söz konusu projelerin çoğunun kendilerinin daha önce gündeme getirdiği konular olduğunu, ancak benzer projelerin tekrarlandığını savundu. Ayrıca, İBB Başkan adayı Murat Kurum'un Kanal İstanbul'u gündeme getirmemesini ve eleştiri yapmamasını da dikkat çekici bulduğunu dile getirdi.

Bakan Koca açıkladı: Doktora saldıran hasta tutuklandı Bakan Koca açıkladı: Doktora saldıran hasta tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ayrıca taksi sayısını artırma vaadi gibi konularda da eleştirilerde bulundu. Bu konuda, "Mesele gerçekten trajikomik. Ülkeyi 22 yıldır yöneten, İstanbul'da 25 yıl yerel yönetimi yönetmiş kişilerin çözemediği, yani yeni olmayan sorunlar bunlar. 2-3 yıldır bu sorun vardır anlarım. Uzun yıllardır gündeme dahi getirememiş ya da getirmemiş. Arkasında hangi hesap kitap varsa… Bugün ise bizim 4.5 yıldır mücadele ettiğimiz, çözdüğümüz ya da çözmek üzere projesini hazırladığımız ya da başlamak üzere olduğumuz vaatlerden bir tanesi de taksi meselesi. Çünkü biz direkt hiç korkusuzca böyle bir sorun var, çözümü de hazır diye taşıdığımız konular. Ara yollar bularak bir kısmını çözdük ama daha büyük köklü bir çözüme ihtiyacı var" şeklinde değerlendirme yaptı.

Son olarak, Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınamadığı için hayata geçirilemeyen İncirlik-Sefaköy-Beylikdüzü Metro hattının da Murat Kurum tarafından vaat olarak açıklanmasına tepki gösteren İmamoğlu, "Ya bir imza atılsa zaten ihaleye çıkacak. Bir ihale yapılması için bir imza, bir kalem, bir mürekkep. Ne para istiyoruz, ne kefalet istiyoruz. Onun için bu millet buna aldanmaz. Seçim öncesi bu tür manevralarla girilen bu seçimde milletimiz gerçekten hizmet edeni, gerçekten proje hazırlayanı, üreteni ayırt edecek ve ona göre tercihini yapacak" dedi.

İmamoğlu, seçim sürecinde büyük bir uzlaşma olacağına inandığını ve bu sürecin büyük bir şehirli, kentli, kent uzlaşması olacağını ifade ederek, "Göreceksiniz 31 Mart'ta bu vaatleri açıklayanlar aslında hiçbir hazırlık yapmadıklarının karşılığını cevap olarak oylarıyla alacaklar" dedi.