KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak! KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı Çevre Düzenlemesi etkinliği sırasında yaptığı açıklamalarla CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ı eleştirdi. Köksal'ın, "DEM Parti hariç her siyasi partiye belediyenin kapılarını açacağını" söylemesini eleştiren İmamoğlu, bu yaklaşımın kabul edilemez olduğunu belirtti.

İmamoğlu'nun ifadelerine göre, Köksal'ın bu açıklamasına tepki gösteren İmamoğlu, "Öyle ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüz ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak! Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim!" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Afyonkarahisar'daki mitingde Köksal'ın bu açıklamasına ilişkin yaptığı açıklamalar da dikkat çekti. Köksal'ın, "DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere belediyenin kapılarını açacağını" belirtmesi sonrasında Özel'in Uşak'taki mitingde yaptığı açıklamalarla durumu düzeltmeye çalıştığı görüldü.

Ancak Köksal'ın bu açıklamasına ilişkin tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın Köksal ile yaptığı telefon görüşmesine dair bilgilere de yer verildi. Yarkadaş'ın aktardığına göre, Köksal, "Ben Belediye Başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Partililere yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştu. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım" şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, Burcu Köksal'ın "DEM Parti hariç her siyasi partiye belediyenin kapılarını açacağı" şeklindeki açıklaması İmamoğlu'nun eleştirilerine ve kamuoyunun dikkatine sunulmuş durumda. Bu gelişmeler ışığında Köksal'ın yaklaşımının nasıl bir yansıma alacağı ve seçim sürecindeki etkisi merak konusu olarak öne çıkıyor.