Öğretmenlere 33.000 TL ek gelir elde etme şansı, başvurular başladı Öğretmenlere 33.000 TL ek gelir elde etme şansı, başvurular başladı

YouTuber Diamond Tema hakkında, Hz. Muhammed ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle "halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Diamond Tema'nın "Yer6" isimli YouTube kanalındaki programda İslam şeriatını tartışırken Hz. Muhammed hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle soruşturma açıldığını duyurdu.

Değirmenci, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Yer6 adlı programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216/2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı. Program hakkında erişim engeli de talep edildi."

Bu açıklamanın ardından Diamond Tema, X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, "İyiyim arkadaşlar sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukuken ne de ahlaken ortada bir sorun yok. İfademizi verir duruşmaya çıkarız, olur biter." ifadelerini kullandı.

Söz konusu programda, Diamond Tema ve Asrın Tok'un İslam şeriatını tartıştığı ve bu tartışma sırasında Hz. Muhammed'e yönelik ifadelerinin tepki çektiği belirtiliyor. İletişim Başkanlığı'nın talebi üzerine, programın erişime engellenmesi ve konunun hukuki süreçle takip edilmesi bekleniyor.