İletişim Başkanlığı 77 Sayılı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımlandı. Yayımlanan bültende Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan ile ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verildi.

iletisim-baskanligi-yayinladi-iste-haftanin-yalan-haberleri

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı İstemedi” İddiası

Bu iddia için İletişim Başkanlığı  "İddia edilenin aksine Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ve Azerbaycan ziyaretleri sonrasında gazetecilere verdiği demeçte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Hafize Gaye Erkan’ı tanıdığını ve kendisinin Erkan’ı TCMB Başkanlığı için teklif ettiğini ifade etmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Başkanı Sn. Hafize Gaye Erkan, göreve başladıkları andan itibaren tam uyum ve koordinasyon içerisinde, aktif bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir.

Türkiye ekonomisinin karar alıcı kurumları ve yöneticilerinin saygınlıklarına zarar verecek, piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı ve spekülatif haberlere itibar edilmemelidir." yanıtını vererek iddiayı çürütmüş oldu.

Prof.Dr. Görür: Çok endişe ettiğim bir yer var! Prof.Dr. Görür: Çok endişe ettiğim bir yer var!

“Mehmet Şimşek’in Türkiye’ye Gelmesi için 40 Milyon Dolar Verildi”

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek hakkında ortaya atılan iddiaların herhangi bir dayanağı bulunmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz." dendi

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Görev Teklif Ettiği Üç İsim Teklifi Geri Çevirmiş” İddiası

İletişim Başkanlığı bu iddiayo reddederek "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyahesaplarından paylaşılan “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görev teklif ettiği üç isim  teklifi geri çevirmiş” iddiası doğru değildir. 

Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek’in atamalarda sıkıntı yaşadığı ve iddia edildiği gibi bazı isimlerin görevi kabul etmediği iddiaları, kamuoyunu kasıtlı olarak manipüle etme amacı taşımaktadır. Yetkili kişi ve kurumların açıklamaları dışında yapılan spekülatif ve iyi niyetli olmayan haberlere itibar etmeyiniz." açıklamasını yaptı.