Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde HAK-İŞ kongresinde gerçekleştirdiği konuşmasında Temmuz ayında yapılacak düzenleme ile en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesini bulacağını açıkladı.

Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telaffuz ettiği bu miktarın brüt olduğunu en düşük memur maaşı alanların hesaplarına net olarak 17 bin TL yatırılacağına yönelik çeşitli iddialarda bulundu.

Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

Öte yandan bir çalışma ekonomistin de konuk olduğ canlı yayında Temmuz düzenlemesi ile en düşük memur maaşının brüt 22 bin lira olacağına yönelik açıklaması üzerine İletişim Başkanlığı yazılı açıklama yaptı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bir televizyon kanalına konuşan Çalışma Ekonomistinin, en düşük memur maaşının brüt 22 bin lira olacağını sehven söylediği aktarılırken, 

İddiaların asılsız olduğu "️Temmuz'da en düşük memur maaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği üzere net 22 bin lira olacaktır" şeklinde açıklama yapıldı.