2023'ün son çeyreğinde başlayan ve 2024'ün ilk ayına kadar devam eden fiyat düşüşleri, yerini fiyatların stabilizasyonuna bıraktı. Ancak bireysel satıcılar fiyatları düşürmeye devam ederken, kurumsal satıcılar fiyat artışlarına gidiyor. Aynı zamanda, mevduat faizi getirilerinin enflasyon ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi seviyelerinin altında kalması, 2. el otomobillerin yatırım aracı olarak değerlendirilmesine olan ilgiyi artırıyor.

Kızıldeniz Yolu Kapanması ve Tedarik Endişeleri

Kızıldeniz yolunun kapanmasıyla birlikte, 0 kilometre araç tedarikinde yaşanabilecek olası sorunlar, sektörde yeni bir tedirginlik yaratıyor. Bu durum, 2. el otomobil talebinin artmasına ve yatırım amaçlı alımların yükselmesine sebep olabilecek bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi

Galericilerin Stok Politikaları

2. el otomobil satış firmalarının yöneticileri, Aralık ayında dip seviyeleri gören 2. el otomobil fiyatlarının, 0 kilometre araç fiyatlarındaki beklenen artışın etkisiyle yükselmesini bekliyor. Bu beklenti doğrultusunda, 2. el otomobil bayileri stoklarını artırıyor ve piyasanın yakında hareketleneceği öngörülüyor.