Türkiye'nin ikinci el online otomobil pazarında, son aylarda en çok tercih edilen markanın Volkswagen olduğu belirlendi. Ağustos ayında yapılan satışlarda, Volkswagen birinci sırada yer alırken, Renault ve Fiat da sırasıyla ikinci ve üçüncü sıraları aldı. İlk 10 marka, toplam satışların yüzde 76'sını gerçekleştirdi.

Binek araçlar kategorisinde ağustos ayının en çok tercih edilen modeli, Renault Clio oldu. Onu, Passat, Egea, Megane, Focus, Corolla, Astra, BMW 5 Serisi ve BMW 3 Serisi modelleri takip etti. Bu 10 model, binek araç satışlarının yüzde 34,3'ünü oluşturdu.

Hafif ticari araçlar kategorisinde ise Fiat Doblo, ağustos ayında en çok satılan model olarak öne çıktı. Ford Transit/Tourneo Courier ve Fiat Fiorino da sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. İlk 10 model, hafif ticari araç satışlarının yüzde 73,3'ünü gerçekleştirdi.

Cildinizdeki leke ve sivilcelerin asıl nedeni bu olabilir! Cildinizdeki leke ve sivilcelerin asıl nedeni bu olabilir!

Verilere göre, Türkiye ikinci el online araç pazarında ağustos ayında satışlar yüzde 1 artarak 125 bin 935 adet olarak kaydedildi. Ayrıca, ocak-ağustos 2023 döneminde ilan adedinde yüzde 5, satış adetlerinde ise yüzde 13 artış yaşandı.

Satış hızı açısından incelendiğinde, Fiat ortalama 48 günde satılan araçlarla en hızlı satan marka olarak öne çıkarken, BMW ise ortalama 69 günde satılan araçlarla en yavaş satan marka oldu.