Bölge halkı, deprem felaketinin yıkıcı etkilerinden kurtulmak için yardım beklerken, zincir marketler yardım haberi geldi. 

BİM, depremzedelere yardım etmek amacıyla, TIR'larla acil ihtiyaç malzemeleri bölgeye gönderdi. Ayrıca, BİM 100'den fazla mağazasında depremzedelere güvenlik güçleri tarafından denetim altında ücretsiz olarak temel ihtiyaç ürünleri dağıtacaklarını açıkladı.

BİM'den yapılan açıklamada, "BİM resmi kurumlarla işbirliği içinde 20 bin adedin üzerinde battaniye, tek kişilik ve çift kişilik yorganlar, çocuklar için binlerce yorgan, battaniye, atkı, bere, eldiven, sweatshirt, polar, kışlık oduncu gömlek, ayakkabı, yetişkinler için üst ve alt polarlar, kazaklar ve ısıtıcılardan oluşan 100 bine yakın ihtiyaç malzemesini TIR’larla bölgeye gönderdi. Ayrıca afet bölgesindeki depolarından AFAD aracılığıyla temel ihtiyaç maddeleri sevkiyatına da devam ediliyor" denildi.

ŞOK MARKET'TEN ÜCRETSİZ YARDIM

Şok Marketler, afet bölgelerinde ihtiyaç sahibi yurttaşlar için gıda ve temizlik ürünlerinin dağıtımı konusunda sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile harekete geçti. Şirket, tüm afet bölgelerindeki mağazaları aracılığıyla ihtiyacı olan insanlara gıda ve temizlik ürünlerini ücretsiz olarak dağıttığını duyurdu.