Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, 2 bakanlık arasında savunma sanayisinde ihtiyaç duyulan tecrübeli insan gücünü yetiştirmek amacıyla anlaşmaya varılıp, imzalanan işbirliği protokolü kapsamında bakanlık yetkililerinin Ankara Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde toplandığı ifade edildi.

Söz konusu paylaşımda, Protokol Yürütme Kurullarının (PYK) düzenledikleri toplantılarda aldıkları kararlar ve yapılacak çalışmaların protokol çerçevesinde konuşularak incelendiği belirtildi.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Anlaşma sağlanan protokol kapsamındaki okulların 9'uncu sınıf öğrencilerinin başarılarına bağlı ve belirli kontenjan çeçrevesinde burslu öğrenci nitelendiğinde değerlendirdildiği belirtilen paylaşımda, her öğrenciye asgari ücretin yüzde 30'u oranında Ocak 2024 tarihi itibarıyla ve 9 aylık süre zarfında aylık burs ödemesi sağlanacağı duyuruldu.

Açıklamada, burslu öğrencilerin bursluluk şartlarını sağlayıp okullarından mezun oldukları zaman Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürlüğü, Tersaneler Genel Müdürlüğü ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü bünyesinde iş imkanı sunulmak üzere görüşüldüğü ve değerlendirileceği de aktarıldı.

Bir sonraki toplantı ise nisan ayı içinde İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda bir araya gelineceği belirtildi.