Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2026 Ağustos İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Duyurusu kapsamında yürütülen işlemlere ilişkin açıklama yaptı.

Sendika, duyuruya göre ihtiyaç veya norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesinin 25-31 Ağustos 2026 tarihleri arasında, atamaların ise 8 Eylül 2026 tarihinde yapılacağını hatırlattı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtlarının halen devam ettiğine dikkat çeken Türk Eğitim-Sen, kayıtlarla birlikte okulların öğrenci sayılarının ve seçmeli ders saatlerinin değişebildiğini belirtti. Sendika, bu süreçte yapılan norm güncellemeleri nedeniyle öğretmenlerin yalnızca bir öğrenci veya bir ders saati değişikliği sonucunda norm kadro fazlası durumuna düşebileceğini ifade etti.

Türk Eğitim-Sen, norm güncelleme işlemlerinin öğrenci hareketliliğinin azaldığı ekim ayında yapılması ve buna bağlı takvimin de sonrasında işletilmesi talebiyle MEB’e yazı gönderdiğini açıkladı.

RTÜK'ten "Daha 17" Dizisine Milyonlarca Lira Ceza!
RTÜK'ten "Daha 17" Dizisine Milyonlarca Lira Ceza!
İçeriği Görüntüle

İşte o yazı:

Görseldeki belgenin tam metni aşağıdadır:

TÜRK EĞİTİM-SEN

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası

GENEL MERKEZ

Sayı : GMT.430.00 / 649

Tarih : 02.09.2026

Konu : Norm Kadro Güncellemeleri Hakkında

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 2026 Ağustos İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Duyurusu'nda; ihtiyaç veya norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesi işlemlerinin 25-31 Ağustos 2026 tarihleri arasında, atamaların 8 Eylül 2026 tarihinde yapılacağı belirtilmiştir.

Bilindiği üzere, 2026-2027 Eğitim Öğretim yılı öğrenci kayıtları halen devam etmektedir. Bu nedenle de öğrencilerin seçmeli dersleri belirleme süreci de henüz tamamlanmamıştır. Devam eden kayıtlar ile okulların öğrenci sayılarında değişiklik olmakta buna paralel olarak seçmeli ders saatleri de artıp eksilmektedir. Sendikamıza bu konuyla alakalı binlerce mesaj, e-mail ve telefon gelmektedir. Öğrenci kayıtlarının aktif olarak yürütüldüğü şu günlerde yapılan norm güncelleme işlemleriyle meslektaşlarımız bir öğrenci ya da bir ders için norm kadro fazlası olabilmektedir. Bu durumda eğitimsel, idari ve hukuki sonuçlar doğuracağı açıktır.

Bu nedenle norm güncelleme işlemlerinin öğrenci hareketliliğin azaldığı ekim ayında yapılması buna bağlı olarak işleyecek takviminde bunun sonrasında işletilmesi hususunda;

Gereğini arz ederiz.

İrfan KILINÇER

Genel Başkan Yardımcısı

Talip GEYLAN

Genel Başkan