Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, döviz kurlarındaki yükselişin maliyetleri karşılamada yetersiz kaldığını savundu. Ekonomi Gazetesi'ne konuşan Gültepe, "İhracatçının oyundan düşmemesi gerekiyor. Biz ihracatçılar olarak yüksek kur istemiyoruz. Kurun enflasyona paralel olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli Ferdi Tayfur şarkısıyla kime mesaj verdiğini açıkladı MHP Lideri Devlet Bahçeli Ferdi Tayfur şarkısıyla kime mesaj verdiğini açıkladı

Gültepe'nin açıklamalarında, şirketlerin işçilik maliyetlerinin yüzde 40'ı bulduğunu ve özellikle hazır giyim ve tekstil sektörlerinde işçilik maliyetinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Talebin düşmesiyle birlikte ciroyu artırmanın zorlaştığını dile getiren Gültepe, işçilik payının ciroya oranının yüzde 20-25 seviyesinde kalması gerektiğini ifade etti.

Gültepe, ihracatçıların yüksek kur istemediğini vurgulayarak, istikrarlı bir kurun daha önemli olduğunu söyledi. Ancak şu anda denge noktasının kaybolduğunu ve Çin gibi ülkelerin eskiden rakip olmadığını belirtti.

Hedeflerinin ihracatta düzenli olarak yüzde 10'dan fazla büyümek olduğunu dile getiren Gültepe, bu hedefe ulaşabilmek için ekonomi politikalarının ihracatçıları desteklemesi gerektiğini ifade etti. Gültepe, seçim sonrası dönemde ekonomi politikalarının ihracatı destekleyecek şekilde olmasını umduklarını belirtti.