Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’tan, “görevi kötüye kullanma” ve “denetim görevini ihmal” iddialarına ilişkin savunma istedi. Yavaş’a savunma için bir haftalık süre tanındı.
Soruşturmanın gerekçesi
Başsavcılık, ABB’nin konser hizmet alımlarına ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame sonrası, Mansur Yavaş ve ABB Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında suçlamaların “görevi kötüye kullanma” ve “denetim görevini ihmal” kapsamında değerlendirilmesini isteyerek İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni talebinde bulundu.
T24’ün haberine göre Bakanlık, bu talep doğrultusunda Yavaş’a savunma hakkı tanıdı ve süreci başlattı.
154 milyon liralık zarar tespiti
Soruşturmanın temelini, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, MASAK, Sayıştay ve bilirkişi raporlarıyla desteklenen incelemeler oluşturuyor. Raporlara göre ABB’de gerçekleştirilen 32 konser hizmet alımında belediyenin 154 milyon 453 bin 221 lira zarara uğratıldığı öne sürüldü.
14 kişi hakkında dava açılmıştı
Soruşturma kapsamında 23 Eylül 2025’te aralarında eski belediye bürokratları ve şirket yetkililerinin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı.
Şüphelilerden 5’i “zimmet” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla tutuklanmış, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Hazırlanan 59 sayfalık iddianamede sanıklar hakkında “nitelikli zimmet” suçundan 7 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Dosya, Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.




