İç hatlardaki tek yönlü uçuşlarda uygulanan tavan fiyatın 1.150 TL'den 1.650 TL'ye yükseltildiği açıklandı.

Bu artış nedeniyle otobüs seferlerine olan talepte de artış yaşanmaya başladı. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, otobüsle yurt dışına seyahat ilgisinin arttığını ve otobüs firmalarının Avrupa'ya seferler düzenlediğini belirtti.

Yeni haftada hava nasıl olacak? Yeni haftada hava nasıl olacak?

Uçak biletlerindeki fiyat artışı nedeniyle otobüs yolculuğunun tercih edildiğini vurgulayan Özcan, otobüslerin bagaj sorunu olmadığını ve daha uygun fiyatlar sunabildiğini ifade etti. Otobüs firmalarının İstanbul'dan Avrupa'ya günlük 80 ila 100 arasında sefer düzenlediği ve yaz döneminde sefer sayısının arttığı bilgisi paylaşıldı.

Bununla birlikte, Almanya'ya giden yolcuların 100-160 avro arasında ödeme yaptığı ve Balkan ülkelerine ise bilet fiyatlarının 40 avrodan başladığı belirtildi. Otobüs yolculuğunun uçak yolculuğuna göre daha uygun olduğu ve bagaj sorunu yaşanmadığı için tercih edildiği ifade edildi. Pandemi öncesi otobüsle yurt dışına seyahat talebinin düşük olduğu ancak uçak bilet fiyatlarının yükselmesiyle otobüs seyahatine olan ilginin arttığı aktarıldı.