İBB Başkan Adayı Murat Kurum, CHP İstanbul İl Başkanlığında kameralara yansıdığı iddia edilen para sayma görüntülerinin sorulmasının ardından, "Televizyonlara çıkamıyorlar farkında mısınız? Niye çıkamadıklarını biliyor musunuz? Bu soruyu sormamak kaydıyla televizyona çıkmak istiyorlar. Niye saklıyorsun, ne varsa açıklayın milletimize şeffaf bir şekilde. İnsanımız da aydınlansın. O kadar çelişkili açıklamalar yapıyorlar ki. Bir bakıyorsunuz avukat başka bir şey diyor, öbürü başka bir şey diyor, eski il başkanları farklı bir yorum yapıyor." şeklinde konuştu.

CHP'nin DEM Parti ile görüşmelerinin de şeffaf bir çerçevede yürütülmediğini ifade eden Kurum, şunları aktardı:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması

"Biz her şeyi bugüne kadar şeffaf şekilde yürüttük. Süreçlerimizle ilgili vatandaşımızı detaylı bilgilendirdik. Milletimizin beklediği de odur. Bir bakıyorsunuz 22 ilçede aday göstermiyorlar. Bir tarafta meclis üyeliklerini paylaşıyorlar. Diğer taraftan aday çıkarıyorlar. Bakıyorsunuz, Esenyurt adayı diyor ki 'Beni Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel aday gösterdi.' Öbür tarafta çıkıyor bu aday diyor ki 'Esenyurt çok büyük bir ilçedir, dolayısıyla nüfusu Anadolu'daki büyükşehirlerden fazladır, burada referandum yapalım.' Böyle açıklamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Önce baktık DEM bir aday çıkardı. Sonra Kandil'den talimat geldi, dediler ki 'Biz aday değiliz.' Ondan sonra başka adaylar çıktı, 'Kandil bizi işaret etti.' Orada şöyle bir ittifak yapılması gerekir diye göstermeye çalıştılar. Gelinen süreçte de ittifakı, 'Kent Uzlaşısı' adı altında açıklamaya çalışıyorlar. Kapı arkası siyaseti. Ama milletimiz zaten burada kirli ittifakın ne olduğunu net bir şekilde biliyor."

Kurum, Yeniden Refah Partisinin bu seçimdeki düşüncesinin sorulması ardından, CHP belediyeciliğinin sorunlarını bu parti seçmeninin iyi anladığını, buna yönelik değerlendirmelerde bulundurmalarını beklediğini dile getirdi.