İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerinde elde ettiği %48,80'lik oy oranıyla belediye başkanlığına seçilmişti. Ancak, son ankette rakibi Kurum'a karşı yalnızca %1 puanlık bir farkla öne geçmiş durumda. Cumhur İttifakı ise 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'da %48,55 oy almıştı.

Ankette dikkat çeken bir diğer aday ise DEM Parti'den henüz kesinleşmeyen Başak Demirtaş oldu. Demirtaş'ın ölçülen oy oranı %4,4 olarak belirlendi. İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu ise %3,1 oy oranına sahip.

Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu'nun oy oranı %2 iken, Yeniden Refah Partisi'nin adayı %1,4'lük bir oy oranına sahip. İstanbul'daki seçim yarışı, belirgin bir rekabet içerisinde geçiyor, ve adayların oy oranlarındaki bu denge belirleyici olabilir.

Türkiye'de en çok hangi mesleklerde eleman açığı var? İşte o sektörler... Türkiye'de en çok hangi mesleklerde eleman açığı var? İşte o sektörler...

Ekrem İmamoğlu (CHP): %44,3Murat Kurum (Cumhur İttifakı): %43,1Başak Demirtaş (DEM Parti): %4,4Buğra Kavuncu (İYİ Parti): %3,1Azmi Karamahmutoğlu (Zafer Partisi): %2 Yeniden Refah Partisi: %1,4