TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nun seçim sonrası ilk toplantısı yapıldı ve Komisyon Başkanı Hüseyin Yaman, toplantıda X platformuna yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Araç muayenesinde kartlı soygun Araç muayenesinde kartlı soygun

Yaman, toplantıda yaptığı konuşmada Twitter'a seslenerek, "Ya geleceksiniz ya gideceksiniz. Öyle sanal ofis açıp gitmek yok. Kaç kişi çalıştırıyorsunuz, kaç lira vergi veriyorsunuz? Bunları herkes gibi siz de açıklayacaksınız." ifadelerini kullandı. Ayrıca TikTok hakkında da "Kimse dokunulmaz değil. Bu işin sonu burada da yasaklamaya gidiyor." şeklinde konuştu.

Komisyon Başkanı Yaman, dijital yayıncılara ilişkin olarak da Fikri Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarını yeterince korumadığını ve güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin dijital telif konusunda dünya trendlerine ayak uydurması gerektiğini belirterek, Komisyon'un bu konuda tarihi bir görev üstlendiğini ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda Avustralya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde uygulanan dijital telif yasalarına atıfta bulunan Yaman, Google ve Meta gibi dev şirketlerin yayıncılara telif ödemesi yapmasının önemine değindi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Türkiye'de dijital telif yasasının henüz hayata geçmemesi nedeniyle uluslararası standartlara uyum sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yaman, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla iş birliği içinde olduklarını belirtti.