Ekonomi Gazetesi'nin Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe, tüm emeklilere seyyanen 7-10 bin TL arasında bir zam yapılmasının bütçe imkanları çerçevesinde mümkün olmadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda olumsuz sinyaller verdiğini belirtti.

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkanlığı için aday olma kararı Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkanlığı için aday olma kararı

Gökçe, yaklaşık iki milyon emeklinin en düşük maaş olan 10 bin TL ile geçinmeye çalıştığına dikkat çekerek, kök maaşı 8 bin liranın altında olan ve maaşı 10 bin liraya tamamlanan emekliler için bir teknik düzenleme yapılmazsa, yaklaşık 1 milyon kişinin temmuz ayındaki artışlardan yararlanamayarak yıl sonuna kadar 10 bin TL alacağını açıkladı.

Gökçe, Erdoğan'ın en düşük emekli maaşı için arzu ettiği rakamın 17 bin 2 lira olan asgari ücret seviyesinde olabileceğine dikkat çektiği yazısında, bütçeye maliyet hesaplamalarını da yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Tüm emekliler değil, en düşük emekli maaşları ele alınacak. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasilerin propaganda çalışmaları hız kazanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerindeki artan emekli maaşlarına yönelik söylemleri dikkat çekiyor. Ekonominin 2025 yılı başlarında düzelmeye başlayacağına dair beklentileri aktaran Erdoğan, enflasyonun yıl sonuna doğru belirgin şekilde azalacağını ve ekonominin toparlanacağını belirtti.

Emekli maaşlarına ilişkin olarak Erdoğan, dün Kütahya'daki mitinginde yeni bir artış sinyali verdi. Ancak açıklamalarından tüm emeklilere değil, en düşük maaşı 10 bin lira olan emeklilere yönelik bir artışın olacağı anlaşılıyor. Seyyanen zammın adaletsizlik yarattığının farkında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 bin liralık maaşın yeterli olmadığını, çaba gösterdiklerini ve maaşların arzu edilen seviyeye çıkarılacağını vurguladı."