Türk-İş Genel Başkanı Atalay, kamu işçisine hükümetin önerdiği rakam ve zam oranını duyurdu. Türk-İş Başkanı Atalay, dhükümetin ilk başta önerdiği rakam olan 11 bin 500 taban maaş ve yüzde 30 zam oranının az buluduğu için bunun 12 bin lira taban maaş ve yüzde 40 ilk altı ay zammı önerdiğini aktadırdı.

Atalay teklifin az bulduklarını belirterek: “Taban ücretin 11 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltilmesi iyi ama bunun daha yukarıya çekilmesi lazım. Yüzdelik artışın 30’dan 40’a çıkartılması güzel ama bizim için yeterli değil. Toplumun alım gücüyle ilgili sıkıntısı devam ediyor. Bizim görevimiz, temsil ettiğimiz insanların alım gücünü artırmak. Gayretimiz bu yönde. Bugün gelen teklifi küçümsemiyorum ama yüzde 40’ı bir geçelim istiyoruz." dedi. 

Başkan Atalay, verilen teklif ile ilgili gelmeyi şöyle aktardı:

“Kamu işvereni adına TÜHİS’in (Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası) önceki hafta yaptığı teklif, taban ücretin 11 bin 500 liraya yükseltilmesi ve ilk altı ay yüzde 30 zam yapılması şeklindeydi.

Aradan iki haftaya yakın süre geçti. Bugün Türk-İş’te kamu koordinasyon kurulunu topladık, Sayın Bakan’ın daveti üzerine de buraya geldik. Sayın Bakan işveren sendikasının verdiği 11 bin 500 lirayı yeterli bulmadığını, 12 bin liraya çektiğini ifade etti. Önceki yüzde 30’luk artışı da yine yeterli bulmayıp yüzde 40’a yükselttiğini bildirdi.

ASELSAN, yüksek maaşla yeni personel alımı yapacak! ASELSAN, yüksek maaşla yeni personel alımı yapacak!

Bu, önemli ve güzel bir gelişme ama bu aşamada karar verme durumunda değiliz. Şu anda geldiğimiz noktada yeni teklif 12 bin lira taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam düzeyinde. Bayrama yetişmez, imkanı yok ama bayram bitiminde bir neticeye varırız.”