Seçim tarihinin kesinlik kazanmasının ardından siyasi partiler ittifak saflarını sıklaştırmak için harekete geçti. Seçime hazırlanan siyasiler, ittifak oluşturabileceği partiler ile dirsek temasına girdi.

Bu kapsamda geçtiğimiz gün AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı'na HÜDA PAR destek vereceklerini açıkladı. Destek açıklamasının ardından tartışmalarına gündemine oturan HÜDA PAR, sessizliğini bozdu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldığı bir programda herkesin merak ettiği ‘Hizbullah’ sorusuna yanıt verdi.

Program sunucusunun yönelttiği  "Hizbullah'ın devamı mısınız?" sorusuna yanıt veren Yapıcıoğlu, Hizbullah'ın veya başka bir örgütün devamı veya mirasçısı olmadıklarını söyledi:

 "Biz bölücü de değiliz, birilerinin heykelini dikme peşinde de değiliz. Bayrakla bir derdimiz yok. Bölünüp ayrı bir devlet kuralım da demiyoruz. Biz bin yıldır İslam paydasında beraber yaşayan Türk ve Kürt'ün kardeşliğini savunuyoruz"

Ayrıca Zekeriya Yapıcıoğlu, desteklerinin Cumhur İttifakı'na 1 milyondan fazla oy getireceğini belirtti ve sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 "Bir de bunun çarpan etkisini hesaplarsanız daha fazla oy kazandıracaktır"