HSBC'nin deneyimli stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong, dolar/TL kurunun yıl sonuna doğru 33 TL'ye ulaşacağı tahmininde bulundu. Yayımlanan raporda, yıl sonuna doğru TL'nin karşısında doların yavaş ve ılımlı bir yükseliş göstereceğini belirtildi.

Lira İçin Pozitif Dönüşüm Beklentisi

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, HSBC stratejistleri, Türk Lirası'nın değer kaybını kontrol altına alma stratejilerinin işe yaradığını ve bu durumun hem döviz talebini sınırladığını hem de makroekonomik dengelenmeye yardımcı olduğunu belirttiler. 2023'ün ortalarından itibaren gerçekleşen büyük ölçekli faiz artışlarının carry (taşıma) dinamiklerini TL lehine çevirdiğini dile getirdiler.

Kredi Büyümesi ve İç Talepte Beklenen Yavaşlama

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

Stratejistlerin raporunda, lira mevduatlarına ödenen faizin güçlü bir artış gösterdiği ve bu durumun yılın ikinci yarısında beklenen dezenflasyon ile 2024'te daha da artabileceği belirtildi. Raporda, "Reel faiz trendi lira için odak noktası olacak. Kredi büyümesinin yavaşlamasıyla birlikte iç talebin daha zayıf olması ve cari açığın azalması bekleniyor.