Hollanda'nın üç ana bakanlığı, savunma sanayi teçhizatının ihracatına yönelik kısıtlamanın sona erdiğini ortaklaşa bir bildiri ile duyurdu. Bu bildiride, Hollanda'nın Avrupa savunma işbirliği çerçevesinde daha etkin bir rol oynama hedefine yönelik atılan bu adımın detayları paylaşıldı.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

"Avrupa'da Adil Rekabet Şart"

Bakanlıkların ortak metninde, Hollanda hükümetinin Avrupa'da savunma işbirliğini genişletme ve Hollanda'nın bu sürece daha aktif katılımını destekleme amacının altı çizildi. Buna göre, Avrupa'da adil bir rekabet ortamının oluşmasının önemi vurgulandı.

Hollanda'nın savunma sektörünün ekonomik canlılığının ve yenilikçi yaklaşımlarının büyük oranda ihracatla doğru orantılı olduğu bildirildi. Savunma sanayii gelirlerinin yüzde 54'ünün ihracattan sağlandığı ve bu durumun Hollanda'nın uluslararası arenada savunma sanayiindeki etkinliğini belirlediği ifade edildi.

Kısıtlamalar Türkiye, BAE ve Suudi Arabistan İçin Kalktı

Bu gelişmenin ardından, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan için uygulanan savunma sanayi teçhizatı ihracatı kısıtlamaları derhal sona erdi. Bu kararın Hollanda savunma sanayi ihracatının büyümesi ve ülkenin global savunma sektöründeki rolünün artırılması için önemli bir adım olduğu belirtildi. Bu üç ülkenin Hollanda savunma sanayii için potansiyel büyük pazarlar olduğu ve Hollanda'nın bu kararıyla daha rekabetçi bir konuma geçtiği ifade edildi.